fredag 15 maj 2009

RKC certification - Dag 1


Resan ner gick bra, snurrade omkring i Helsingborg och letade efter färjan men Jocke räddade oss med ett telefonsamtal och sin pedagogiska skånska. Väl på hotellet hade man ett liten välkomstmingel där vi blev indelade i olika team med en team leader och hans assistenter. Själv hamnade jag med Mark "Doc" Cheng som team leader. Resten av svenskarna hamnade i Jeff O'Connors team.

Imorse började vi med att fylla i diverse papper, väga in oss och sedan snatchtestet. Vägde in på 82 kg och fick således beta av 82 snatchar och det var ju inga problem. Alla åtta svenskar klarade sig.

Pavel fortsatte sedan med att instruera deadlift och swingteknik med alla och sen sprang man till sitt team för att praktisera. Sedan ropade Pavel och alla sprang tillbaka och så där höll det på hela dagen. Fler övningar betades av under dagen med olika instruktörer. Snabbt tempo, massor av teknik och information. De många instruktörerna gjorde att man var väl påpassad och blev korrigerad hela tiden. Ett flertal workouter betades också av så vi inte slappande av....

Sitter nu i hotellobbyn och känner hur mina benmuskler hoppar, bådar inte gott inför morgondagen. Under dagen blev det ett oräkneligt antal svingar som dessutom avslutades med en 100 swingars-workout. Och ja, hur detta tas emot av kroppen lär jag märka imorgon som sagt.

En fantastisk kul första dag! Dags att sova.

Lite bilder.

[Vidare till RKC certification - Dag 2]


Jocke och Niklas fyller i papper.


Invägning.


Klot.


Min team leader Mark "Doc" Cheng.


Många hade FiveFingers!


Snatchtestet, team leader Jeff O'Conner övervakar.


Niklas och Jocke glada att få lunch.

Tydligen var jag så här glad att få mat.

3 kommentarer:

  1. Gott med snatch-testen! Verkar helkul därnere! Skönt att det verkar vara fokus på rätt få övningar per dag.

    SvaraRadera
  2. Gott David! Hälsa alla de andra, hur många svenskar är ni på kursen? Kul med lite mer RKCs!

    SvaraRadera
  3. Åtta tappra själar! Jag skall hälsa!

    SvaraRadera