måndag 2 juli 2012

RKC Sweden 2012 - reflektioner och TACK!För lite drygt tre år sen tog jag mitt RKC-cert i Danmark. Året innan hade jag haltat omkring efter mitt diskbråck och trodde mitt fysiska liv mer eller mindre var slut. Jag var helt livrädd för att skada mig igen men chansade och hoppade på RKC-tåget med ansatsen - "det kan inte gå mer än åt helvete". Antagligen var RKC-certifieringen mitt livs bästa beslut och jag hoppas att majoriteten av de som var med i helgen känner likadant om några år.

Då kunde jag aldrig drömma om att jag skulle få vara med och arrangera Sveriges första RKC-cert tre år senare. Helgen som gick har varit en oerhörd stark upplevelse för mig. Mycket på grund av pressen av att lyckas med ett bra arrangemang men också genom all den positiva energi som alla deltagare har tillfört dessa dagar - en märklig kombination. Bara att ha Pavel här i Sverige är stort, dessutom tillsammans med de duktiga strengthcoacherna Brett Jones, Peter Lakatos och Tommy Blom är det naturligtvis ändå större. Och att vi på detta lyckades få ihop nästan 50 deltagare första gången gjorde ju inte saken sämre precis!

Idag känns det i alla fall som om Fredrik och jag lyckades infria mångas förväntningar och det var - som jag nämnde tidigare - vårt huvudmål och därför känns det riktigt bra idag. Allt flöt otroligt fint. Vi försökte hålla oss till planeringen men var ändå beredda på ändringar i programmet (vilket det också blev). Naturligtvis har det varit si och så med sömn och mat för oss men under sådana här omständigheter får man energi ändå som räcker långt. Kroppen tål som vanligt mycket mer än man tror.

Först ett stort tack till Pavel, Brett, Peter och Tommy som gjorde lysande framträdande dessa dagar. De kommer jetlagade dagen innan och bara levererar - sådant imponerar. Dessa herrar har ett otroligt begåvat sätt att framföra sitt budskap med en kombination av lysande pedagogisk skicklighet och retorisk slagfärdighet. Jag tror faktiskt de flesta hade svårt att tänka på något annat under dessa sessions. Väldigt mycket av att det blev lyckade tre dagar beror ju naturligtvis på dessa fyra herrar, inget snack om saken.

Men så klart, utan alla fantastiskt fokuserade, engagerade och glada RKC-deltagare med kämparanda av järn, satte så klart själva nivån och det var tur att det var så högt i tak annars hade det aldrig räckt till! Fastän merparten var stela och fyrkantiga svenskar fick vi alltså till en stämning och atmosfär så att även amerikanarna var imponerade! :) Och ett riktigt stort grattis till alla nya RKC:are - ni rockar FETT!

Tacklistan blir lång. De assisterande instruktörerna - Andreas Almén, Gun Jung, Haran Choi, Henrik Landhammar, Joakim Bom, Robert Nilsson, Sofie Eckerman och Stina Albihn - som förutom lysande coaching var föredömligt behjälpliga under för- och efterspel, tack! Extratack till Jocke som fixade bussresan varje morgon!

Tack till klipporna Fredrik Hillberg och Fredrik Rixman som skötte registrering och administration med bravur, vet inte vad vi skulle gjort utan er! Tusen tack till Edwin och Elias Modin som hjälpte oss med den tunga delen att lägga och riva matta på 1200 kvadrat. Tack till Fredrik och Malin Holmén, Ola Ekstrand och Martin Rodriguez som hjälpte oss att hålla ordning på 75 victims!

Filmaren Eric Rosén på filmforinternet.se ska ha ett jättetack för bravuret att filma mer eller mindre varje minut och sedan redigera ihop grymma teasers på nätterna! (se filmer nedan) Tack till vår fotograf för alla foton som kommer inom kort! Och Sportfoto/Väst som på militäriskt strukturerat manér styrde och ställde och fick ihop ett gruppfoto i världsklass!

Tack Beach Center som lät oss hyra deras restaurang och tack Aquarelle för förträfflig mat!

Vi hade grymt trevliga sjukvårdare som turligt nog inte fick så mycket att göra men som med sin lugna närvaro skapade en trygghet om något oförutsett skulle hända, tack!

Mikael på Hyrmax ska ha en eloge som vågade hyra ut ljudutrustning till amatörer men allt fungerade klockrent! Tack Dick, Kjell och Stina på GHIF som hjälpte oss med allt vad det innebär att hyra Pjäshallen!

Tack, Martin Lindbratt på Sudden & Lee som skapat den snygga layouten till RKC Sweden 2012!

Slutligen, jag förstår alla fullständigt som har tränat hårt under en längre tid och idag upplever en "tomhet", jag kände likadant den där gången jag satt i bilen upp från Danmark för tre år sen. Men det går över, man fyller tomheten snabbt med en massa järnklot. :)

Förutom de grymma kortfilmerna av Eric Rosén nedan finns det även bilder på Facebook:
Dag 1: Album>>>
Dag 2: Album 1 >>> och Album 2 >>>
Dag 3: Album >>>

Tyvärr är Kettlebell Centers Vimeokonto raderat och avslutat så nedan filmer finns tyvärr inte tillängliga längre. 

6 kommentarer:

 1. Och ett enormt stort tack till DIG OCH FREDRIK HÖGSTRÖM! Jag vet ett helt gäng, kanske framför allt damer, som inte trodde detta var möjligt! Men med er pepp, stöttning, hårda och mjuka ord och träning i världsklass kom vi ända fram till helgen. Gjorde det och kom ut stolta, starka och otåliga inför nästa träningspass på andra sidan. Post-RKC-depressionen ska botas på KC! Kramar i mängder!

  SvaraRadera
 2. Tack, Nonne! Otroligt kul att höra din ord! Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag håller verkligen med!! Va en helt suverän helg!!!! Stort tack!!!

  Andreas

  SvaraRadera
 4. När man två dagar efteråt ser filmerna och känner saknad och nostalgi, då fattar man att man haft en bra helg. När man var mitt uppe i det blev det nästan för många intryck för att man till fullo skulle kunna uppskatta allt som hände och som man lärde sig. Det är du, Fredrik, Pavel, resten av instruktörerna och övriga som hjälpte till att anordna det hela som ska ha det största tacket. En helt otrolig helg och när Brett sa "welcome to the RKC-family" så var det faktiskt den känslan man fick, stämningen under hela helgen var otroligt familjär och vänlig. Det är svårt att tänka sig att många aldrig hade träffats förut. Återigen, tack för en underbar helg. Ser med spänning fram emot nästa arrangemang.

  SvaraRadera
 5. Tack snälla för dina ord, Eric! Verkligen kul att få denna feedback! :)

  SvaraRadera
 6. hittade en liten t/r ang certifieringen.

  http://tranastyrka.se/instruktorsutbildningen-i-rkc/

  Man blir allt lite sugen! Finns det nåt annat alternativ om man är sugen på att testa kettlebells men är lite halvtaskigt tränad och inte har erfarenhet av kettlebells sen tidigare?

  /Peter

  SvaraRadera