söndag 2 augusti 2009

Guide till rätt storlek på FiveFingers

I bloggen Begin To Dig skrivs det en hel del om FiveFingers. I en ganska lång artikel går skribenten grundligt igenom hur man skall få tag i rätt storlek. Problemet med FiveFingers är ju att de ute i handeln kan vara svåra att få tag i och därför nödgas köpa via Internet, t.ex. här. Internet är definitivt inget ultimat ställe om man vill pröva sig fram till rätt storlek. Sedan ett tag tillbaka saluförs dock de båda modellerna Classic och Sprint av Naturkompaniet vilket torde göra dem lite mer lättilllgängliga ute i landet.

Skribenten går igenom de fyra modellerna (Classic, Sprint, KSO och Flow) och hur man bedömer vilken storlek man torde behöva. Han fastlår bland annat också att man nödvändigtvis inte behöver en större storlek på skon bara för att man t.ex. använder strumpan Injinji. Bra att veta!

Artikeln kan läsas här.

Injinji, strumpan med tår.

5 kommentarer:

  1. Delar inte din åsikt att de är svåra att få tag på ute i handeln. I alla fall om du är ute efter modellerna Classic eller Sprint. De finns nämligen på Naturkompaniet som har butiker över hela Sverige. På Naturkompaniet är Classic lite billigare än vad de är på Tenacity och du slipper även frakten på 206 kr.

    SvaraRadera
  2. Bra att de börjat sprida sig i handeln, tack för info!

    SvaraRadera
  3. De har funnits på Naturkompaniet i något år.

    SvaraRadera
  4. De finns med andra ord lite överallt numera.

    Naturkompaniet och Tierra ägs förövrigt av samma koncern - Fenix Outdoor AB.

    SvaraRadera