fredag 7 augusti 2009

Putta & dra bil


Förra veckan testade ju Fredrik och jag att putta bil. Inspirerade av detta föreslog även Fredrik att vi kanske också kunde dra bil. Sagt och gjort, igår drog vi därför till parkeringen vid Åby travbana.


Mot Åby travbana

Vi bestämde oss för en sträcka på knappt 100 meter vilket fram och tillbaka skulle innebära en total sträcka på ungefär 200 meter. Vi började med tre lopp "dra bil" och sedan två lopp "putta bil". Vi hade ingen riktig sele utan nöjde oss med en tyngdlyftarbälte runt midjan och ett enkelt rep till bilens dragkrok. Detta fungerade bra även om det uppstod ett ganska kraftigt tryck mot buken vilket försvårade andningen något. Å andra sidan är det ju perfekt träning för anspänning när det inte går att slappna av i bukmuskulaturen! Medan den ene drog eller puttade bilen styrde den andre. För att pressa oss lite extra tog även den som styrde tiden. Totalt drog och puttade vi bil 1 kilometer per man. Miljövänlig träning om inte annat!

200 meter Högström Liljeros
Dra bil:

Lopp 1
Lopp 2
Lopp 3



1.09
1.13
1.18


1.20
1.24
1.21
Putta bil:

Lopp 1
Lopp 2



1.20
1.18


1.27
1.31
Totalt: 6.18 7.03


Starkt jobbat av Fredrik, han slog mig i varje lopp och totalt med 45 sekunder! Men det kommer en revansch, var så säker.

Vi riggade så klart kameran. Vi borde haft någon som filmade men jag tror läsarna i alla fall förstod hur vi la upp det hela med filmen nedan. Det var viktigt att man kom in rätt i 180-graderssvängen. Tappade man för mycket fart där fick man ett #*%¤! att dra igång eländet igen. Parkeringen var inte heller helt plan utan påminde om dyningar på ett annars lugnt hav. Det minsta uppför gjorde att bilen tycktes öka med det dubbla i vikt. Vi hade också FiveFingers på fötterna och stenar, grus och håligheter i asfalten gjorde strapatsen än mer spännande. Solen gassade dessutom. Det var stundtals en ganska hemsk tillställning, helt enkelt - mjölksyran i benen var inte nådig på tillbakavägen - men ändå kul på ett av dessa outgrundliga och självplågande sätt.

Morphine står för musiken med "Pulled Over the Car". För att koppla till texten skulle kanske den hädangångna Mark Sandman ha gjort detta för att slippa somna bakom ratten om och om igen....


3 kommentarer: