söndag 25 september 2011

The Tactical Strength Challenge - Hösten 2011

I går genomförde vi den första Tactical Strength Challenge i Sverige. Vi blev totalt 17 stycken som deltog, med andra ord en del avbokningar på grund av skador och några som tyvärr inte dök upp. Det var å andra sidan en lagom mängd så här första gången. Avhoppen gällde mest killar vilket gjorde att det till slut blev åtta tjejer och nio killar vilket blev en perfekt fifty-fiftymix! Till nästa gång får vi dock vara lite tydliga med att man måste avanmäla sig - man lär sig alltid något!

Dagen blev en riktigt kul dag med bra stämning, lagom tävlingsanda och otroligt fina resultat av alla deltagare! Speciellt utmärkte sig tjejerna med grymma resultat - bland annat 140 kg i marklyft, 13 strikta pull-ups och 154 snatchar!

Allting flöt på bra, så bra att vi lugnade ner tempot något och i slutändan blev det nog lagom vila mellan lyften för alla. Vi hade lagt ned en del tid på förberedelser och det får man ofta betalt för i slutändan. Totalt tog det tre timmar från första marklyften till sista snatchen.

Henrik Landhammar hade dagen till ära kommit ner för att både deltaga och hjälpa till. Tack för det Henrik, kul att ha dig här igen och grattis till bra resultat! Tack till Kerstin Jönsson som löste allt administrativt med registrering och resultat men som också fotograferade. Tack också till Stina Albihn, Martin Brinde och Sandra som dömde, filmade med mera.

Mitt eget resultat var ömsom vin, ömsom drickbart vatten. PR i marklyft på 170 kg som dessutom kändes förhållandevis lätt, troligen på grund av extra adrenalinskjuts en sån här dag. Hade hoppats på 20 pull-ups men det var tvärstopp vid 18. Snatchen stannade vid 116. Lite synd för det var varken kondition eller kroppen i sig som blev trött utan jag hade dåligt grepp och redan vid 70-80 hade jag svåra problem med att hålla kvar klotet i handen. Men så är det, svårt att pricka in allt på samma dag. 97 poäng totalt, i alla fall.

En som prickade in allt var dock Fredrik som hämtade hem tre nya PR (vem är förvånad?) och fick en riktig fin slutpoäng. Alla poäng kommer när listan är officiell på den internationella listan.

Personligen tycker jag det var extra kul att vi lyckades få dit så många tjejer, hoppas att detta håller i sig framöver. Kom ihåg att inspirera och motivera era kompisar att anmäla sig så vi blir ännu fler nästa gång och sprid gärna sidan The Tactical Strength Challenge runt om på Internet! Det vore extra roligt att få in några i masters-klassen (50+) också. Jag har ju sagt det några gånger förut men att lyfta tungt har ju varken med kön eller ålder att göra! :)

Även BODY har skrivit lite om TSC.

Filmen:




Några utvalda bilder nedan, fler kommer på TSC-sidan senare.


Veronica Vestin markar 140 kg - stabilt!


Sierra De Goldsmith drar upp 120 kg.


Störtskön bild på Fredrik Björck när han drar 160 kg - så ska det låta när man tar i!


Sierra igen och 13 snygga pull-ups.


Ellinor Andersson och 108 snatchar med 16 kg.


Fredrik och jag snatchade sist. Landhammar räknar och dömer.


The Tactical Strength Challenge - Fall Meet 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar