söndag 18 augusti 2013

Höstens träning

FREDAG
Muscle up practice
Lever practice
Flag practice
OA pull-up, assistance: 1/1, [3/3] x 3

LÖRDAG
Benchpress, 40 kg:
10
Benchpress, 60 kg: 8
Benchpress, 80 kg: 5
Benchpress, 90 kg: [2] x 5

Backsquat, 40 kg: 10
Benchpress, 60 kg: 8
Benchpress, 80 kg: 6
Benchpress, 90 kg: [3] x 3

Deadlift, 70 kg: 10
Deadlift, 100 kg: [5] x 5

Då har jag tagit fram ett träningsschema inför hösten. Återigen ingen Einstein-forskning utan mer en slags kompromiss mellan vila, delmål och praktiska möjligheter.
 • Minst två dagars (aktiv)vila per vecka (ljusa fält nedan)
 • PCC är om drygt 2,5 månad så jag behöver en del förberedelse för detta, men samtidigt vill jag inte förlora för mycket i skivstång och tunga snatch, för det gör jag om jag bara ska hålla på med kroppsviktsträning.
 • Det beror lite på om jag tränar hemma, på gym eller ute och vilka övningar jag kan göra på respektive ställe.Vilodagarna innebär stretch och foamroller som jag verkligen måste ta tag i. Jag testar att göra det på vilodagar istället för efter träningen, då jag annas lätt hoppar över det eller "glömmer". Bridge innebär mest stretch som bakåtböjningar över bordskant med mera.

Det blir inte så mycket fokus på olika holds och lever, vill bara säkerställa att jag inte sträcker mig som jag lätt gör i bukmuskulaturen, så lite ska jag allt öva i alla fall. Övningar där jag inte rör mig är inte min grej, som sagt.

Lördagar blir min grej dock! :)  Tung dag men jag tror det ska gå. Kör 5x5 som jag kört i stort sett hela våren och det fungerar bra hittills. Lägger även in detta på marklyft. Press med stång över huvudet har jag lagt in på måndagar tillsammans med snatch. Snatch blir med 32 kg, fortsätter med Brett-preppen.

En liten cool leksak för dina underarmar, och troligen också för jobbiga golfarmbågar:

2 kommentarer:

 1. Snyggt träningsschema! Verkar vara ett bra upplägg, som vanligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se, fick mitt schema idag. :)

   Radera