onsdag 14 augusti 2013

Två dagars träning och nya vändningar i TSC-gate

TISDAG
Benchpress, 40 kg: 10
Benchpress, 60 kg: 8
Benchpress, 70 kg: 6
Benchpress, 80 kg: [5] x 2, 3

Over-head press, 40 kg: 6
Over-head press, 50 kg: [3] x 3

Pull-up: [5] x 2
One arm pull-up, assistance: 2/2, [3] x 2
Pull-up, weighted +20kg: [3] x 3

ONSDAG
Pistol, assistance: 3/3, [5/5] x 5
OA push-up, rubberband assistance: 1/1, 2/2, 3/3

Kommit igång med lite av varje och höstens träningsprogram är under uppbyggnad!

En logisk utveckling av TSC-gate har skett och Richard Collins - som en gång startade FB-gruppen Tactical Strength Challenge och även skapade Pre-TSC - har gjort ett officiellt uttalande i gruppen där han påpekar det faktum att ingen kan "äga" en tillställning där man möts och lyfter skivstång m.m. Visst, någon kan äga ett varumärke eller en domän, men om det är så, så får väl de andra helt enkelt omgruppera och byta namn, svårare än så är det inte. TSC har ökat stadigt de senaste åren, sist var det 200 deltagare worldwide. Jag tror inte det blir så svårt att fylla en ny om den är öppen för alla.


TSC har utvecklats till (förr var det inte marklyft utan pistols) ett helt eminent upplägg - tre lyft som utmanar styrka, uthållighet och kondition, men också omfattar otroligt viktiga träningsredskap som skivstång, kroppsvikt och kettlebells. Det är sällan människor tränar med alla tre på gymmen och TSC är därför en fantastisk möjlighet att förändra människor till att börja med marklyft, kroppsträning eller konditionsträning.

Jag hoppas därför verkligen att Richard Collins, eller någon annan, har orken och modet att fortsätta TSC i sin nuvarande öppna form. Onekligen en spännande utveckling.

20 muscle-up på raken, fifan....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar