tisdag 16 augusti 2016

Vecka 32 - SATS Kungsgatan nedlagd

MÅNDAG
Back squat, 50-110 kg: 5
Back squat, 110: 5
Back squat, 115: 4, 5
Bench press, 50-80 kg: 5-8
Bench press, 90 kg: 4, 5
Bench press, 95 kg: 3
Dumbell press, 39 kg: 3, 3
Dips, BW: 5x3

TISDAG
Barbell snatch practice: 20-45 kg
Clean & jerk, 50-65 kg

TORSDAG
KB double snatch, 2x20 kg: 5, 5
KB double snatch, 2x24 kg: 
5, 10, 10, 10
KB snatch, 32 kg: [5/5] x 3
OA pull-up, static/negative

FREDAG
Barbell snatch practice: 20-45 kg
Clean & jerk practice: 40-60 kg
Back and front lever

LÖRDAG
Deadlift, 60-140 kg: 5-10
Deadlift, 160 kg: 5
Deadlift, 170 kg: 3, 5, 5, 5
Deadlift, 190 kg:
Ab-wheel

SÖNDAG
Running, 4,0 km


SATS Kungsgatan har stängt igen för gott och evigt. Detta på grund av en en hyrestvist med fastighetsägaren om man förlorade efter en kraftig hyreshöjning. Detta är samma gamla lokaler som Olympic Fitness Center en gång låg inhyst i, men som SATS tog över för omkring tio år sedan. Även jag tränade några omgångar på Olympic emellanåt, men det finns en hel del gamla gymrävar kvar som varit här hela tiden och dessa gråter nu förstås blod av sentimentala skäl. Själv gick jag i huvudsak på City Gym under 90-talet och fram till 2004, men hittade hit till SATS Kungsgatan för två år sedan. Framförallt var bottenvåningens yta bra, där man fritt kunde köra tunga marklyft och öva på tyngdlyftningen. Ibland under vissa tider var det helt folktomt, och det är ju lite min kopp te.

Lite trist, men det är som det är. Jag har egentligen inget emot att byta gym och rutiner, även om det har varit väldigt trivsamt på SATS Kungsgatan. Att hyresägaren höjde hyran så mycket att ett företag som omsätter över miljarden inte har råd att vara kvar, är onekligen lite märkligt, men varje SATS-gym har troligen mycket höga krav vad det gäller vinstmarginaler, så det är kanske inte så förvånande när man tänker efter.

De 2.000 medlemmarna som nu blir hemlösa hänvisar man i första hand till SATS Kompassen som just byggts om och fått dämpmatta i nästan hela det 3000 kvadrat stora gymmet. Man har även fått tre nya plattformar med tillhörande bur/stativ och nya fina Eleikostänger med bumpers. Bra, av?


Tyvärr har de det fantastiska dåliga omdömet att köra gruppträningspass just där mitt i gymmet på måndagar, tisdagar och torsdagar runt 17:00-19:00, så kallade "Transformer"-pass. Gissa vem som stod squatade just då?


Det är en sak att stå ut med hög topplistemusik och skrikande instruktörer/deltagare på gymmet, jag kan faktiskt ta det, men har lite svårt att acceptera när man upplåter tre nyinvesterade lyftplattformar under primetime till cirkelträning i grupp, tre dagar i veckan. Speciellt när det finns stora anslutande gruppträningssalar på gymmet. Jodå, det finns fler plattformar, men just under denna tiden på eftermiddagen/förkvällen är det mycket folk och de blir snabbt upptagna.

Man verkar också köpt in nya bänkpressar, men där racket tyvärr inte är justerbart i höjdled. Den undre är alldeles för låg och den övre så hög att jag måste lyfta upp axlarna när jag ska lasta av vilket inte är möjligt på högre vikter. Fail.


Fick byta till de vanliga fria squat-stativen (och ta upp plats på en plattform), men de står som bekant helt lösa och det är inget kul att lasta av om allt vickar bakåt när man kör tungt. Brukar förvisso lägga vikter på stativet för att det ska bli lite stabilare, men det blir ändå inte så säkert. Det där med undermåliga bänkpressar på gym överlag är ju inget unikt för SATS å andra sidan, det är nog så nästan överallt. Om någon kan tipsa om ett SATS-gym i Göteborg som har bra justerbara bänkpressar så tjoa till!

I övrigt är Kompassen ett bra gym med bra utrustning, absolut, så det blir väl några besök där då och då. I huvudsak blir det nog dock SATS Masthugget. Jag har uppgraderat till citykortet nu också så jag kan besöka alla SATS-gym i stan. SATS Landala ligger nära jobbet så det blir nog något lunchpass där. Kanske blir det också lite utflykter på lördagar när vi kör marklyft. Sisjön kanske?

Så förändring är nästan alltid bra i slutändan, men jag kommer oavsett sakna våra gemensamma men ödsliga pass på SATS Kungsgatan. Bilden nedan är från nu i fredags när Sierra och jag körde vårt sista simultana markpass. :(4 kommentarer:

 1. Förstår din frustration David ,
  Själv kör jag på träningskompaniet i KBA vilket med undantag av ett riktigt squatrack har eleikoutrustning och plattform med tävlingsvikter ( eleiko).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du försökt att påverka dem gällande squatställ? Tror förövrigt Eleiko skulle tjäna på att göra en billigare variant av bänkpress än den IPF-godkända bänken som kostar 36.000.

   Radera
 2. Dom har två halvrack som funkar, men det hade varit säkrare med helbur eftersom det är obemannat större delen av dygnet.

  SvaraRadera
 3. Bara att starta ett eget gym! (eller har du redan gjort det en gång?) ;-)

  SvaraRadera