torsdag 3 september 2009

Artikel om barfotalöpning i New York Times


I en artikel i söndagsupplagan av New York Times skriver man om barfotalöpning. Artikeln försöker inte övertyga någon utan har en ganska neutral ansats där även kritiker kommer till tals, som till exempel Simon Bartold. Skall bli intressant att se hur skoindustrin skall tackla barfotalöpning i framtiden.

Visste ni förresten att svininfluensan härjade 1976 i USA och att staten körde igång en liknande kampanj den vi ser i Sverige idag med vaccinationer med mera? 1976 medförde detta dock en del komplikationer. Observera att jag inte drar några liknelser förövrigt men lite intressant är det.


I Svd den 5 september kan man läsa om att vaccinet rekommenderas att tas av gravida fastän det bara är testat på vuxna mellan 18 och 60 år. Lite märkligt faktiskt.

2 kommentarer:

  1. Bra artikel i NY Times.
    Skoindustrin kommer det nog att reagera genom att ta fram fler modeller som imiterar den bara foten. Konstigt att det ändå gått såpass långsamt, med det.
    Sedan vad gäller skor för tex bollsport kommer det nog att vara rätt oförändrat.

    SvaraRadera
  2. Bra artikell i NY-Times. Det verkar som att fenomenet sprider sig i USA. Undrar hur många som hört talas om barfotalöpning i Sverige.

    SvaraRadera