onsdag 7 oktober 2009

Bouldering, FMS, CrossFit och Fruktsallad


Jag har just signat upp mig på den FMS certifieringskurs som Tommy Blom på Tenacity anordnar i Göteborg sista helgen i oktober och som Brett Jones, Master RKC, kommer att hålla. FMS står för Functinal Movement System och är ett system som utvecklats för att kunna kartlägga klienters rörelsemönster och finna deras svagheter och styrkor. Självfallet blir det också en nyttig screening av ens egna förmåga att röra på sig så det kommer nog bli en mycket intressant helg. FMS grundades av Gray Cook som även har skrivit boken Athletic Body in Balance. Läs mer om FMS här.

Det har ryktats på stan ett tag att ett CrossFit-gym äntligen är på gång i Göteborg och nu verkar det vara officiellt. Två poliser har tydligen just varit iväg och certifierat sig ganska nyss. Det spikas och hamras någonstans i Sisjön och CrossFit Gothenburg öppnar under hösten. Mycket rolig nyhet för alla oss hemmatränare i göteborgsområdet! Jag har lagt upp deras blogg till höger här på sidan bland andra bloggare.


Ja, man är ju lite amputerad från det roliga i livet just nu på grund av axeln. Den blir långsamt bättre men jag vågar inte göra något som äventyrar läkningen. Inte än i alla fall... ;)

Därför får man hitta på annat roligt istället, t.ex. bouldering på en cable cross-ställning.




Händerna slits även av sånt här.


Nu på hösten finns det bra tillgång på frukt och den är dessutom ganska billigt. Ät därför frukt, det är nyttig!

Före...

...och efter

2 kommentarer:

  1. Nice att se att du ska gå FMS =) och du frukten ser inte fel ut mums.
    jag kommer upp på Fredag morgon och kommer att köra ett fys pass på GBGMMA med rep och dyligt så kan/vill du så hörs vi innan.

    SvaraRadera
  2. Skola och jobb på fredag tyvärr, kanske en fika mellan 13:15-14:30?

    SvaraRadera