tisdag 11 januari 2011

VO2-max och ryss-film

Indian club drills: #1-5
VO2-max
Snatch, 20 kg: [8 reps 15/15] x 16
Total: 128 reps, 2.560 kg; 8:00 min
Stretch

Hade tänkt testa 30 set idag men hade ont i övre muskelfästet i vänster underarm efter liten lätt halkning med ett tyngre bord tidigare på dagen. Inget allvarligt, mindre sträckning, men det kändes i snatchen. Fick därför också hoppa över pullups.

På tal om äldre som lyfter tungt. Här har vi en ryss som bland annat vevar klot. En gammal OS-medaljör som det ser ut. Varför han står på krossat glas har jag ingen aning om. Någon som förstår ryska?

Tillägg: Jag hittade en bekant (Facebook!) som kan ryska och som gav sig tid att översatta lite. Han heter Vladimir Moiseev, är 67 år gammal och önskar att få vara med den 18.e världsmästarskapen i Kettlebell Sport. Han är en gammal GS-medaljör (eller annan styrkesport) och har tagit 13 guldmedaljer och två världsrekord. Han menar vidare att bara för att man blir gråhårig försvinner inte styrkan och när man känner sin inneboende styrka får man en inre frid och känner sin inre värld. Kettlebell sports är att vinna över sig själv. Varför han står på glas framkommer inte riktigt men något om att övervinna sig själv och sin omvärld.

2 kommentarer:

  1. Vladimir is very impressive, lot's of strength and most importantly knowledge behind the strength.

    SvaraRadera