lördag 23 juni 2012

Tekniktest och RKC nästa vecka

RKC Technical Proficiency Tryout: Swing, Get-up, Clean, Press, Front squat, Snatch

Ballistic block - week 7-8

Double snatch, 2x24 kg: [2, 4, 6,] x 5 (20 s. rest between rungs, 60 s. between ladders)
Tot: 60 reps in 11:50 minutes
Stretch

Gick igenom inför återcertifieringen nästa vecka. Fredrik checkade av. Man kan tro att man efter tre år och två tidigare RKC-tester fixar detta med förbundna ögon men så är det faktiskt inte. Det var några justeringar som jag inte tänkt på.

Nåväl, har som sagt lite svårt att släppa ROTK just nu så jag gjorde min tunga dubbelsnatch efteråt. Drog ned tiden med 10 sekunder mellan pinnarna och det påverkade mer än vad jag trodde! Kanske att gårdagens snatchtest satt kvar lite i kroppen också. Svettigt!

Nästa vecka händer det som Fredrik och jag har jobbat på i flera år. Kettlebell Center var först med att ta hit HKC 2010 till Sverige och nu får vi också arrangera Sveriges första Russian Kettlebell Challenge Instructor Certification Workshop. Det är vi inte så lite stolta över! 

RKC väger tyngre än HKC på alla sätt, inte minst organisationsmässigt. Även om man räknar med att det blir dubbel så mycket att ordna med som man har tänkt sig, så blir så klart ännu mer än så när det väl kommer till kritan. Först och främst lade vi ned mycket arbete och tid på att sprida och marknadsföra RKC, vilket slog väl ut med 50 anmälda. De sista månaderna har dock mer handlat om själva arrangemanget som sådant.

Det allra viktigaste för både Fredrik och mig är att arrangemanget blir lyckat och att alla deltagare, instruktörer och assistenter får en riktigt bra upplevelse. Annars är det faktiskt inte mycket värt för oss. Har man den ansatsen så bryr man sig inte hur mycket tid och resurser man lägger ner utan det blir liksom underordnat även om kvällar och helger försvinner all världens väg. Samtidigt tycker vi det är så otroligt kul det vi håller på med och motivationsfaktorn ligger på topp, så ingenting kan ju egentligen gå fel! :)

Det ska helt enkelt bli skitkul nästa vecka - bara en sån sak som att Pavel belägrar staden! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar