söndag 14 mars 2010

HKC - Göteborg, 2010


[Click here to translate this blog post to english by Google Translate]

Igår den 13:e mars 2010 arrangerade Kettlebell Center Europas första Hardstyle Kettlebell Certification i Göteborg. Master Kenneth Jay och Team Leader Dennis Frisch ledde hela certifieringen med start från klockan 9.00 till 17:00 på eftermiddagen i LV6 gamla regementslokaler. En fantastisk bra dag som jag tror inspirerade alla, såväl nyblivna HKC-instruktörer som ett antal RKC-instruktörer som var där (Joakim Bom och Robert Nilsson).

Kenneth Jay är en mycket duktig och drivande ledare samt inspirerande och pedagogisk instruktör vilket han redan visade förra året i Danmark. Allt han säger och gör känns genomarbetat och logiskt. De åtta timmarna gick därför fantastiskt snabbt, även för oss som stod vid sidan om. Dennis Frisch har jag också träffat innan då han var en av de assisterande instruktörerna i Team Cheng under RKC-certifieringen förra året. Dennis är en mycket duktig instruktör och trevlig person. Hans kroppskontroll, rörlighet och styrka är dessutom helt outstanding. Kenneth Jay och Dennis Frisch är en stringent och komplett duo som verkligen förgyllde denna dag till topnotch! Dragondoor vet minsann vilka de skall släppa fram... ;)

Det var hög nivå på de elva blivande HKC-instruktörerna vilket märktes redan vid första swingen men alla gjorde ändock fantastiska framsteg under dagen. Två av dessa, Monika Björn, Henrik Landhammar och Petter Pettersson skall dessutom ner till RKC-certifieringen i Danmark nu i maj och att vara med på en HKC ett par månader innan är ett ypperligt tillfälle att tillvarata de tre dagarna i slutet av maj maximalt. HKC:n är som ett mini-RKC med lite lugnare tempo och genom att få ta del av grunderna i swing, get-up och goblet squat på ett djupare plan kan RKC-aspiranterna tillgodo se sig ytterligare kunskap mycket lättare under RKC-dagarna i maj. HKC:n leder därför i längden till duktigare, bättre och mer kompetenta RKC-instruktörer. HKC:n är således en mycket viktig bas för RKC:s fortsatta utveckling och ledande school of strength.

Extra kul var det att vi hade en deltagare från Ferrara, Italien - Luca Vitalini Sacconi. En mycket entusiastisk kemist som fallit för kettlebellträning.

Fredrik Högström var den som gjorde jobbet innan och planerade dagen med allt vad det innebar - lokaliteter, mat, kettlebells, pullup-ställning, manualer, t-shirts och allt annat material. Mer än man kan tro! Inget av detta fallerade och det beror också på att det var en bra och gedigen planering. Bra jobbat Fredrik!

Självfallet tog även jag till mig en hel del matnyttig kunskap. Jag får mer och mer förståelse hur höftens centrala position och hur den bör uppträda när överkroppen rör sig i förhållande till underkroppen. Jag kan numera lättare och snabbare konstatera när en utövare inte utför en korrekt deadlift eller swing. Hardstyle-swingen är ett ultimat verktyg att fokusera rörelsen kring höften och inte med hjälp av att böja ben och/eller ryggrad. Samtidigt lär jag mig själv att utföra dessa rörelser bättre och bättre och gårdagen var en av dessa dagar när fler pusselbitar föll på plats.

Dagen avslutades på restaurang Canton House (bästa kinan i västsverige förövrigt) med ett tiotal av oss. När jag under kvällen frågade vår italienske vän Luca om han var nöjd med dagen, svarade han: "Yes, very pleased... but it wasn't realy a surprise, I already knew that Dragodoor's workshops are the best and have a very high standard!". Det var gott att höra. Luca var förövrigt en väldigt trevlig och karismatisk italienare som jag tyckte mycket om att lyssna på. Good luck, Luca, I hope you go for the RKC-certification one day! Trevlig kväll, helt enkelt.

Grymt bra jobbat alla som var med - power to you all! :)

Tommy Blom har blivit uppgraderat från RKC II till RKC Team Leader i dagarna. Ett stort grattis från mig! Jag böjer mig vördnadsfullt för den enda RKC Team Leader med expertnivå 4 i Krav Maga i bagaget. Tommy skall dessutom gå en MMA-match nu i mars i Göteborg, det är en utmaning som heter duga. Jag skall försöka gå och se den om jag kan. I vilket fall håller jag så klart tummarna för Tommy!

Nedan ett gäng bilder, fler kommer att läggas upp på Kettlebell Centers webbsida inom kort.





Fredrik Högström organiserar registreringen.


RKC Master Kenneth Jay.


Pullup-test under Kenneth Jays överinseende.


RKC Team Leader Dennis Frisch visar swingen.


Swingsinstruktion med Dennis Frisch.


Two-arm swing.


Plankan.


Kenneth Jay lyfter Joakim Bom i hans stabiliserade axel.


One-arm swing.


Get-up med assistans.


Get-up utan vikt.


Goblet squat med curl.


Teoristund.


Dennis Frisch leder en av dagens tre workouter.


Joakim Bom (höger) och undertecknad.


Tekniktest.


Tekniktest.


Parindelning inför instruktionsövning.


Instruktionsövning.


Middag.

6 kommentarer:

  1. Ser lite läskigt ut med kanonkulorna på parkettgolvet.

    Men de som var med var hade väl bra koll.

    lät som en rolig dag.

    SvaraRadera
  2. Japp, det var därför vi hade mattorna! :)

    SvaraRadera
  3. Tack David (hälsa Fredrik) för en supertrevlig och givande lördag! Du har helt rätt när du säger att Kenneth och Dennis var outstanding. Hela dan var mycket bra arrangerad och kursen var helt fenomenal. Ser fram emot RKCn i maj.

    Stort tack till dig och Fredrik!

    PS. Bra bilder förresten.

    Mvh

    Henrik Landhammar

    SvaraRadera
  4. Tack Henrik för dina lovord, mycket kul att höra! Och lycka till med RKC:n!

    SvaraRadera
  5. Tack tack Henrik. Riktigt kul att du gillade HKCn!

    Vi hade också mycket trevligt, kul att se alla lära sig så bra teknik under en dag.

    Önskar dig också lycka till med RKCn! Det kommer gå fin fint.

    /Fredrik

    SvaraRadera
  6. Tack for intiresnuyu iformatsiyu

    SvaraRadera