måndag 8 april 2013

Pull-up och mark

SÖNDAG
Pull-up, BW to chest: [3] x 3
Pull-up, +10 kg: 3, 3, 14, 10
Pull-up, +20 kg: 5, 5, 5
Pull-up, BW: 12

MÅNDAG
Deadlift, 70 kg: 10
Deadlift, 100 kg: 6
Deadlift, 120 kg: 2
Deadlift, 140 kg: 2
Deadlift, 160 kg: 1
Deadlift, 170 kg: 1

Russian Squat Routine - Week 5.1

Deadlift, 152,5 kg: [2] x 6 (80% 1RM)

Känner inte att jag kommer längre med Russian Pullup Program just nu, speciellt inte mentalt. I igår kändes det trögare än vanliga fastän jag hållit mig ifrån det en vecka. Programmet fungerade jättebra fram till 16 reps, sen blev det tvärstopp. Att köra så till max tre gånger i veckan går ju såklart ingen längre tid. Jag kommer inte komma vidare innan TSC så då kan jag lika väl släppa upplägget. Kommer köra med 20 kg istället, samt helt utan vikt. Det var ett skönt beslut.

Ny leksak:

6 kommentarer:

 1. Jag vet inte om vi har uppfattat Pull-up-programmet olika, men jag tolkar det som att första setet inte ska gå till fail, utan kanske upp till ungefär 80-85 % av maxrepsen, för att därefter falla nedåt? Och därmed medge fler träningstillfällen (3-5 st) per vecka?

  Much love!

  SvaraRadera
 2. Förtydligande: Om du alltså klarar till exempel 20 reps som max, så gör du kanske:

  17, 14, 11, 8, 5

  i en stege.

  SvaraRadera
 3. Hallå!

  Så uppfattar inte jag det: "You start with an all-out set and then cut a rep (eller två vid högre antal reps)"

  Men det sägs också att man ska köra max fyra veckor med 5-6 dagar i veckan. Om man inte kommer vidare ska man backa en vecka och bygga på igen: "If you hit the wall again, switch to another routine."

  Bra att du fick mig att läsa igen, hade missat den sista meningen. Drog dock samma slutsats. :)

  SvaraRadera
 4. Jo, men det är la för de klena seten med få reps? I exemplen med högre repetitionsantal har han skurit ner lite på det första setet?

  Well well. Man får göra lite som man vill :)

  SvaraRadera
 5. Jag läser det inte så... Däremot menar han att det är svårt att bara dra av 1 rep i andra setet om man tex kört "....an all-out set of 25", därför ska man dra av mer (2-5) beroende på hur det känns. Han avslutar iofs också med att tillägga att på dessa nivåer händer det inte lika mycket. Helt riktigt! :)

  SvaraRadera
 6. Det ska tilläggas också att jag utgått från texten i RKC II-manualen, kanske är den annorlunda formulerad i Fighter Pull-up Programme på nätet?

  SvaraRadera