måndag 21 december 2009

WOD på CFG


Återhämtade mig väldigt dåligt igår, kände mig fortfarande tung i bröstet i morse som om mina luftrör hade krympt. Skit samma, ny dag och nya möjligheter att plåga sig.


Tid: 24:30

Vi hade ungefär en halvtimma teknikgenomgång innan dagens pass. Alla dagens lyft tillhör ju mer eller mindre kategorin tyngdlyftning/styrkelyft och passet var därför ämnat mer för styrka än för kondition, men givetvis skulle man bli man andfådd. Även om crossfit-rekommendationen för män är 60 kg valde jag 40 kg och det visade sig vara en bra vikt. Marklyften och front squaten blev kanske lite lätta men det beror nog på att jag är van vid dessa tekniskt sett, till skillnad från hang power clean och push press. Push pressarna var riktigt tuffa.

Riktigt jäkla kul pass och ganska nöjd med min prestation! Skitroliga övningar! Någon i gänget sade idag till mig att han fick ångest innan han åkte till dessa crossfit-pass, men "...nån typ av positiv ångest". Det skulle Paul Moxnes ha hört. ;)

Bilder nedan från Julgrisen i söndags.



4 kommentarer:

  1. Vad kul att du börjat köra med crossfit! Välkommen till den "sidan"! :-)

    SvaraRadera
  2. Tack, Martin! Frågan är när crossfitare skall börja köra hard-style.... ;)

    Faktum är att hard-style borde passa crossfit-conceptet bra med tanke på alla dynamiska och explosiva rörelser. Dessutom hade det varit perfekt att kombinera tuffa mångsidiga crossfit-pass med VO2-max protokoll för att öka syreupptagningsförmågan ytterligare. Eller vad säger du?

    SvaraRadera
  3. Kul pass! Om det finns fler skivstänger så kan du även anpassa vikten övning för övning, tex tyngre på marken, eller bara lassa på extra viktskivor då.
    Men mycket bra jobbat :)

    Crossfit bryr sig inte om VO2-max och liknannde, de vill bara lyfta tungt, lång sträcka och fort.

    Hard style passar egentligen in väldigt fint som du säger, men om man kan lyfta mer vikt med två händer i ett olympiskt lyft med en skivstång så passar det in i deras modell bättre med att maximera vikten.

    SvaraRadera
  4. Bra tips med flera stänger!

    För att lyfta tungt, lång sträcka och fort så bör man ju ha en god syreupptagningsförmåga annars stupar man och då spelar det ingen roll hur tungt man än kan lyfta. Inget förbättrar syreupptagningsförmågan så mycket och så enkelt som VO2-max protokoll med kettlebell.

    Hard-style bygger på en anspänningsprincip i hela kroppen, det spelar ingen roll om du lyfter unilateralt eller bilateralt, huvudsaken är att hela kroppen är i anspänning - då lyfter du både tyngre och säkrare. Dessutom fokuserar hard-style mycket på höft och bålmuskulatur vilket är den klart viktigaste länken mellan över- och underkropp, denna del glöms ofta av. Speciellt i alla dynamiska och explosiva helkroppsövningar måste höft och bål ha en fast och stabil förankring vare sig det är golf, längdskidåkning, volleyboll eller crossfit-övningar.

    God Jul!

    SvaraRadera