söndag 25 juli 2010

Viking push press med mera...

Viking push press, one-arm, 16 kg: 10/10, 10/10
Viking push press, double, 2x16 kg: [10] x 8
Snatch, double, 2x20: [5] x 5
Swing, two-hands, 32 kg: [10] x 10 (40 sec. rest)
Windmill, 8 kg: 10/10
Windmill, 16 kg: 6/6
Windmill, 20 kg: 4/4
Windmill, 24 kg: 4/4
Windmill, 28 kg: 2/2

I viking push press är utgångsläget toppläget och man låter klotet explosivt "studsa" upp igen med en liten knänigning. Meningen med att vila i toppläget istället för i rack är att undvika att man kollapsar med överkroppen vilket är lätt hänt när man blir trött i t.ex. jerks. Det skall vara en ganska låg vikt på kloten och övningen är kardiovaskulär i sitt utförande så egentligen är det mer relevant att köra på tid istället för antal repetitioner som jag gjorde idag. Lite svårt att få till explosiviteten och den där absoluta studsen, speciellt med dubbla klot och när man började bli trött. Kanske lite sent att börja köra den nu men den har liksom inte infunnit sig på den mentala agendan förrän nu.

Läste om uppvärmningen på RKC II direkt efter första lunchen där man körde i par; tio tvåhandssvingar med 32 kg och där den ene vilar när den andra svingar. Man svingar i genomsnitt tio svingar på 20 sekunder om man inte forcerar dem. Valde idag dubbla vilan på 40 sekunder och det utan några som helst problem. Nästa gång kör jag 20 sekunders vila.

Windmillen gick fint idag som annars är en riskövning för mig och min värdelösa ländrygg. Antar helt ovetenskapligt att det beror på sista tidens stretch av hamstring samt the brettzel som ökat rörligheten i ryggen. Dags att ge sig på bent press helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar