söndag 28 november 2010

Swing och TKO

Indian club drills: #1-5
Swing, two-arms, 40 kg: [15] x 3, [10] x 3, [5] x 3 (Tot: 90; 3.600 kg)
Swing, one-arm, 28 kg: [10/10] x 5 (Tot: 100; 2.800 kg)
Total: 190 swings; 6.400 kg
Stretch & foam roller

Mina swingar idag var ett uttryck för min något ohälsosamma natt utan att gå in på vidare detaljer. Vilade 30-40 sekunder mellan varje set. Svett, frossbrytningar och inbillad hälsa.

Hatten av och grattis till Tommy Blom som vann matchen igår på teknisk knockout i andra ronden! Dock inte lika lätt som sist. Totalt var det elva matcher under kvällen, många av dem sömnpiller med mycket kramande liggandes på ringgolvet. Tommy vs. Pavel däremot small direkt, som två Pitbull rök de ihop. Mycket underhållande faktiskt.

Pavel Pimenov såg rysk ut, hade lite formen av ett mindre kylskåp och verkade hård utan att behöva anstränga sig att se hård ut. De verkade vara bra matchade och vad som helst kunde hänt under matchtiden. Pavel fick direkt in ett lås kring Tommys hals bara efter 20 sekunder och det såg faktiskt ut att det skulle sluta där men Tommy höll emot, tröttade ut Pavel och kom loss. Grymt starkt! Bägge var aggressiva och tålde mycket men utan att vara någon MMA-expert vågar jag nog påstå att det som avgjorde matchen att Pavel inte hade samma uthållighet och kondition. Pavel såg sliten ut redan efter första kroppslåset.

Tommys har en otroligt bra kondition och uthållighet. En vild gissning beror detta till stor del på hans kettlebellträning. Tommy har kört långa VO2-max med 24 kg, se här till exempel; 8 reps per 15 sekunder i 40 minuter. Jag är också övertygad om att Hardstyle generellt fungerar extremt bra i kombination med MMA och annan typ av brottning där man ligger i full anspänning med kroppslås under långa tider på golvet/mattan vilket är oerhört ansträngande. Skall bli kul att se matchen igen om den dyker upp på nätet senare. Man visar den på TV4 Sport nån gång i december om man har den kanalen.

Jag borde egentligen reflektera över MMA som fenomen i dagens civiliserade samhälle, man sitter ju faktiskt inte där helt oberörd över sakernas tillstånd en sådan kväll - inte jag i alla fall - men det kan bli hur långt som helst så jag hoppar över det. Eller, det är som det är, typ.

På YouTube ligger nu ronderna upplagda, filmade från ringside:
Rond 1
Rond 2


En fokuserad Tommy Blom och en rak höger mot Pavel Pimenov.
(Foto med tillstånd av Philip Rasmusson)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar