lördag 13 november 2010

TRX och lite clean & jerk

Indian club drills: #1-5
Clean & jerk, double, 2x16: [11] x 3, [10] x 3, (Tot: 63; 2.000 kg)
Stretch

Tog det lite piano idag då jag varit på kurs hela dagen eller närmare bestämt en TRX-certifiering här i Göteborg som Concept arrangerade. Som bekant har Dragondoor och RKC ett samarbete med TRX sedan i våras. Inget helt okomplicerat giftermål kan man tycka men både jag och Fredrik ville ändå se vad det kan ge för nya input. Har själv varit intresserad av denna typ av redskap då den underlättar kroppsviktsträningens ofta ganska svåra progression - det är lätt att med TRX undan för undan öka vikten men ändå bara använda kroppsvikten.

Kursen pågick hela dagen och passet före lunch avlutades med en workout som faktiskt var riktigt jobbig. Ungefär 10-15 övningar med upp till en minut för varje övning med ganska kort vila emellan. Många övningar involverade hela kroppen men en del handlade mer om muskelisolering, t.ex triceps och biceps, vilket man idag är ganska främmande för. Kändes ärligt talat jättekonstigt. De som var där var många personliga tränare från diverse gym och det var tydligt hur många ivrigt fokuserade med sina frågor på specifika muskler mer än rörelse och helheten i sig. Men det är ju så det är på gymmen, tyvärr. Många övningar fanns det dock en hel del matnyttigt i och vi fick med oss en bok späckad med bilder på dessa. T.ex finns en riktigt bra för övning handstående och det är ett suveränt redskap som man kan ta med sig på hotellrum, parker eller var som helst. Man får väl se vad Pavel har plockat ut till sin DVD.

Vi gjorde även en 40/40 challenge som handlar om att göra så många repetitioner man kan av två övningar, målet är att göra 40 på bägge med en minut vila emellan (se film här på TRX hemsida). Fredrik gjorde givetvis 40 på bägge. Någon som är förvånad?

Instruktören var mångkamparen Robert Wärff som var ett mycket positivt möte. Han var mycket duktig instruktör och coach men framför allt var hans tänk kring funktionell träning likt ens eget och han hade även lite koll på RKC och kettlebells vad jag kunde förstå. Kul! Vi kommer säkert att träffas på igen.

Några bilder:



2 kommentarer: