torsdag 18 augusti 2011

Ny pulsmätare - Polar RCX5

Ny leksak inköpt - pulsmätaren Polar RCX5. Den är relativt ny i Polars sortiment vilket betyder att det inte är lika lätt att hitta recensioner och användaromdömen som med äldre modeller men här är i alla fall en. Med följde också stegsensorn S3 som mäter steghastighet och löpsträcka. Klockan är vattentät och själva pulsmätaren fungerar även den under vatten vilket innebär att den går att simma och mäta sin puls. GPS och sensor för cykel finns också som tillval.

Man synkar pulsklockan till Polars hemsida (där man registrerar sig) via en trådlös överföring till datorn. Man laddar inte hem mjukvaran utan allt ligger på Polars sajt. Allt gick ovanligt smidigt och det funkade direkt. Så fort man avslutat ett träningspass och klickar man på synkning och datorn föröver allt från klockan, laddar Polars hemsidan för inloggning och skickar över all data. I ett nafs kan du se senaste kurvan direkt. Mycket smidigt!

Jag har i första hand tänkt att använda den under VO2max-passen men också när jag springer. Det skall bli intressant att se hur nära sin VO2-max man ligger när man snatchar 15/15 och jämföra när man till exempel springer sprint. Även Fredrik har införskaffat en och där kommer det nog en kortare rapport redan idag.

Polar RCX5

2 kommentarer:

  1. Kul! Jag har mätt ett antal gånger och blir alltid lika besviken...
    Mvh
    andreas almen

    SvaraRadera
  2. Vi får jämföra våra resultat sedan! :)

    SvaraRadera