söndag 29 april 2012

Nya FiveFingers...

Running, VFF: ca 3,5 km

Det har kommit lite nya FiveFingersmodeller, bla Spyridon LS. De har en hårdare sula, inte lika hård som Trek-sulan men närapå. Överhuvudtaget är hela skon ganska hård och tajt vilket gör den lite svår att få på. Men väl ute i tuff terräng skyddar de lagom mycket!Sprang en perfekt runda i Bollebygd-trakten. Hittade en stig som gick runt sjön i lagom kuperad terräng.

Genetiskt är jag en badkruka och skyr allt vatten. Det har alltid varit så och jag erkänner det gärna. Jag kan förstås simma men kan inte vara under vatten och kan därför varken dyka eller snorkla. Människan byggde båtar för att inte bli blöta, och jag föredrar båtar.

Nåväl, de sista åren har jag dock börjat gilla att pina mig att bada i kallt vatten. Märker att det händer nåt i kroppen och man mår rätt bra efteråt. Badade i 5-gradigt vatten förra året men idag var det helt fruktansvärt - termometern visade strax under 2 grader. Jag kom i men upp desto snabbare. Det värsta var fötterna, de värkte av kylan. Fick lumpen-känsla. Varför gör man sånt här, kan man fråga sig. Men visst, det spritt och spratt i kroppen efteråt. Och man mår ganska bra.


5 kommentarer:

 1. "Genetiskt är jag en badkruka och skyr allt vatten." "Men visst, det spritt och spratt i kroppen efteråt." Det här kan nog vara årets roligaste inlägg :-)

  SvaraRadera
 2. Schyssta dojor. Kommer ni sälja dom på Kettlebellcenter?

  Jag gillar att bada, men i 2-gradigt vatten. Det låter för jävligt. Kanske man skulle testa nån gång :)

  SvaraRadera
 3. Jo, då vi säljer dem snart. Så snart någon får tummen ur finns de även i webbshopen. ;)

  SvaraRadera
 4. Åh, jisses, två grader!

  SvaraRadera