söndag 5 april 2009

See-saw press


Idag åkte jag till Fredrik Högström som även han skall ned till Köpenhamn för RKC-certifieringen i maj. Han driver också siten Kettlebell Center där han bla. säljer RKC-klot. Känns mycket bra att ha träffat på ytterligare en hyvens klotfantast i samma stad!

Målet idag var att testa på see-saw pressar så som videon visar nedan. Det är det avgörande testet på RKC:s certifiering (Grad Workout) - 20 sekunder gående see-saw press, 10 sek vila, 20 sekunder swing, 10 vila etc. Jag åker ju på 24-kilos klot då jag väger över 80 kg och just nu efter att ha kört med 16 kg idag känns 24 kg lätt i en annan liga men det får väl lösa sig på nåt sätt. Idag körde vi som sagt med 16 kg, nästa helg med 20 och helgen därpå med 24 kg. Bra progressiv plan, va?


Antecknande inte så noga idag. Inget jättehårt pass, mycket diskussion om teknik etc. Men ungefär:

See-saw press, 2x16 kg + swing, 24/28 kg: Enligt protokollet ovan
See-saw press, 2x16 kg: 40 sekunder, vila 20 sekunder
TGU, 28 kg: 1/1, 1/1, 1/1, 1/1, 1/1

Testade också lite swing och clean med 36 kg. Kändes bra!

Fredrik gjorde utöver detta även ett VO2-max test med 20 kg.

4 kommentarer:

 1. Grad-Workout är inte att leka med.
  Fortsätt träna, med adrenalinet och känslan av att du klarat allt annat på kursen så finns det inte en chans att sumpa allt på den sista testet!

  / Fredrik
  www.Kettlebellstockholm.se

  SvaraRadera
 2. Du har nog rätt där! :)

  SvaraRadera
 3. Trevligt att ha träffat dig också Liljeros! Ritkigt kul att vi kan träna tillsammans nu innan certifieringen också. Blir intressant att pröva på 20kg seesaw nästa gång.

  /Fredrik

  SvaraRadera