tisdag 5 april 2011

Failure

Day 1 (medium), week 1

4 sets of (2x20 kg):
High pull x 5
Snatch x 5
Press x 5
Front squat x 5
(120 seconds rest between sets)

Axlarna tog slut redan i första setet och jag fick bryta i tredje. High pull och snatch kändes hur naturliga som helst men pressen dödade allt, inte att det var direkt tungt utan för att mjölksyran kom och jag kunde knappt ha kvar dem i rack. Bytte till 2x16 kg i sista setet när jag nästan tappade dem ur rackposition. Jag måste helt klart byta ner mig till 16 kg men problemet är bara att det inte är någon utmaning i squat, clean, swing, snatch, high pull eller inte ens konditionskrävande som med 2x20 kg. Det blir nästan löjligt när man är van att cleana och squata med 24 eller 28 kg.

Men jag får fortsätta med 16 kg på torsdag och se vart det bär hän. Skulle jag märka att axlarna blir tåligare efter ett tag så börjar jag om med 20 kg igen.

5 kommentarer:

 1. Mediumdagen är en riktig axelmördare. Du kanske kan köra med 16 kg på mediumdagarna och 20 kg på lätt och tung dag. Jag vill minna att den tunga dagen inte är lika mjölksyrakrävande för axlarna som mediumdagen. Den är däremot lite flåsigare med tanke på dubbla set med squats. Lycka till :). Jag är inte avundsjuk på att du kör KBM :).

  Mvh

  Landhammar

  SvaraRadera
 2. Bra tips där. Jag kanske skall prova fortsätta med 20 kg veckan ut och se hur det känns först....

  SvaraRadera
 3. Ja, det tycker jag absolut. Försök håll ut och kanske ta en längre paus här och där. Du kommer att älska den tunga dagen :)

  Mvh

  Landhammar

  SvaraRadera
 4. Jon har föreslagit just det att ta längre paus i början (se tråden på FB)....

  SvaraRadera
 5. Det blir bättre ett tag sedan börjar plågan om igen =)
  Jag ska på Kettlebell muscle igen i juni =)

  SvaraRadera