söndag 17 mars 2013

Lördagsträning [film]LÖRDAG (24-hours fasting)

Pull-up, to chest: [3] x 3
Pull-up, +10 kg: 1, 16, 13, 11, 9, 9 (59)
A couple hours rest

Snatch, 20 kg: 5/5, 5/5
Snatch, 24 kg: 5/5
Snatch, 28 kg: 5/5
Snatch, 32 kg: 5/5, 10/10, 10/10, 10/10, 10/10, 5/5, 5/5 (Tot: 110)

Ab wheel, rubberband assistance: [5] x 4
Ab wheel, one arm, rubberband assistance: [1/1] x 3
One hand pushup, rubberband assistance: 1/1, 3/3, 1/1

Barbell overhead press, 30 kg: 8
Barbell overhead press, 40 kg: 5
Barbell overhead press, 50 kg: [3] x 3

Fastande lördag och träning. Fick hoppa över pullupsen i fredags på grund av swing-utmaningen och lade den mitt på dagen mellan tvätt och städning hemma. Det är ett j-a kämpande nu i de sista repsen men det går framåt! Tog lite BCAA efteråt. Sedan gick det några timmar och jag gick loss på snatchen på KC.

Hade tänkt att göra ett snatchtest men kände redan i första 10/10-setet att det var helt fel dag. Var väl först och främst lite sliten från swingarna dagen innan men fick faktiskt den där energidränerande känslan jag hade på TSC sist. Enkel matematik kan en del tänka men jag drog ändå lite ny lärdom av detta.

Jag har under flera fastande lördagar kört ganska tunga snatch-pass men då med lång vila vilket har gått alldeles utmärkt. Denna gång gick jag mot VO2-maxtaket direkt, ett område som min kropp alltid skyr och faktiskt har stora problem med även om det har blivit mycket, mycket bättre de senaste två åren. Dessutom gjorde jag det där pullps-passet tidigare på dagen vilket naturligtvis naggade på en del av glykogenlagren. Detta liknade väldigt mycket dagen för TSC där jag kände mig precis lika dränerad som igår. Men så fort jag vilade fick jag kraften åter och kunde snatcha mer. Stängde därför av timern och vilade efter känsla mellan seten. För lång fasta, två träningspass och VO2-max funkar inte så bra för mig helt enkelt. Jag ska försöka acceptera det nu.

I motsats till detta. Sierra var också med och tränade, även hon med fastande status. Hon kände sig lite seg när hon dök upp men gav sig ändå på ett snatchpass med 16 kg och bankade in 225 reps på 10 minuter (!). Detta innebär helt enkelt UST (Ultimate Snatch Test). Sen gjorde hon sin livs första Stand-to-stand-bridge (som hon jobbat på i tio år) och ännu en gång spontana one-arm push-ups. Plötsligt såg hon lika pigg ut som hon gör på förmiddagen efter nio timmars sömn. WTF?
Se film på hennes Stand to stand bridge och One arm pushup >>>

Själv har jag en bit kvar till enarmsarmhävning. Dock blir jag lite sugen att nå dit när jag ser Sierra göra dem så lätt.

Men hur når jag dit? Med gummiband förstås!
Sedan blev det lite magövningar med de nya maghjulen och testade även lite med en arm. Jag tror inte Ross Enamait behöver oroa sig för konkurrensen, fick byta ut till ett ganska kraftigt gummiband för att lyckas med en arm. :) Hur han lyckas göra detta med en arm och viktväst är rätt sinnes.


Lite militärpress med stång fick avsluta passet.

Fastan avslutades med Sierra och närmare ett halv kilo bästa ryggbiffen på Texas Longhorn, perfekt grillad av en annan David. Sierra åt ju förstås kyckling-fajitas. :)


3 kommentarer:

 1. Sjuka pull-ups. bra jobb på västkusten.
  För övrigt. Ssst = 16 kg/200st/10 min
  Ust= 24 kg /200st/ 10 min
  Eller?

  SvaraRadera
 2. Tack! För tjejer gäller tydligen detta:
  http://www.fitnessyoucanuse.com/SSST.html

  Alltså:
  SSST: 12 kg
  UST 16 kg

  Dock kanske detta bör revideras, tjejer har blivit lite för starka tror jag. :)

  SvaraRadera
 3. Uppfattat. Diskriminering!

  SvaraRadera