söndag 15 maj 2011

Löpning och Rapportinslag om FiveFingers

Running: 7,6 km

Testade idag att springa lite längre. Sprang i Änggårdsbergen där man först springer uppför halva vägen och sen nedför. Vill inte direkt påstå att det gick speciellt bra, blev omsprungen av både gamla och unga. Nedför var hemskt för vaderna. Det som dock var lite positivt var att vänster vad inte brakade ihop som den brukar, snarare var det höger som började strama ordentligt i slutet. Lär ha ont i vaderna imorgon!

Hade både stegräknare och GPS på mig och kunde därför mäta upp en ganska exakt kadens - 166 steg i minuten. Den bör ligga lite högre, ca 180 ungefär.

Ett trevligt inslag i Rapport idag om barfotalöpning. Tycker reportaget var ganska bra, positivt att man poängterade att det inte har att göra med att bara framfoten rör marken utan att man springer utan skor (eller minimalistiska dito). Jag har själv sedan ett tag slutat med begreppet "framfotalöpning" och säger idag "barfotalöpning" istället, huruvida man landar med foten kan både vara individuellt och hastighetsberoende. Samtidigt tar det tid för många att vänja vid det nya löpsteget, själv har jag sprungit i snart tre år från och till och har fortfarande en hel den problem. För andra tar det tre gånger, sen springer de en halvmara utan att blinka.

2 kommentarer:

  1. SR P1 Kropp och Själ i onsdags 12:e handlade också om barfotalöpning. Tycker att det var ganska bra program.

    SvaraRadera