lördag 21 maj 2011

Tung dag och repris av Göteborgsvarvet 2010

Indian club drills: #1-5
Warm-up, mixed: 2x16, 2x20 kg

Kettlebell Muscle
Week 2 - Day 3 (Heavy)
4 sets of (with 2x20 kg & 120 s. rest):
 • Double clean x 5
 • Double press x 5
 • Front squat x 5
 • Double push press x 5
 • Front squat x 5
Volume: 4.000 kg in 12.30 min.
Density: 320 kg/min

Stretch

Ännu kassare än sist, nästan en minut långsammare. Fick bryta tre gånger, två gånger i sista set. Kroppen tar bara helt slut. Skall bli intressant att se hur mycket jag har tappat i marklyft, squat, snatch och enarmspress efter det här. För att inte tala om greppet. Känner mig rätt klen när jag testar singelvikter numera. Anar oråd. Ärligt talat så känns det som jag inte tränat så här lite på flera år som under det här programmet.

Funderar på att lägga om hela programmet till något som passar mig bättre genom att lägga in halva vilan i mitten av complexen på medium- och heavydagen. Det torde motverka mjölksyran och den akuta andningen även om den kändes bättre med astmasprayen idag (dock mest efter passet). Nåt måste jag göra för just nu blir det ingen progression alls, snarare tvärtom.

Idag var det Göteborgsvarvet. Förra året filmade jag lite de se som sprang och ifrågasatte hur bra det är när otränade ger sig ut på 2,1 mils asfaltslöpning. Här kommer filmen igen.

8 kommentarer:

 1. Bra kämpat!
  Tycker dock att du ska lägga om programmet eller köra nåt helt annat om det inte känns rätt. Jag tror att det måste känns rätt för att det ska ge något.

  Mvh

  Landhammar

  SvaraRadera
 2. Så sant och sån otrolig skillnad!!! Upp på tå, öka farten och slit mindre på knäna och fotleder!!!

  SvaraRadera
 3. Omläggning krävs om det skall ge mig nåt tillbaka. Har ju haft liknande problem när jag körde CrossFit där kroppen får kortslutning långt innan den borde. Kanske helt enkelt inte är skapt för pass där alla muskler kräver syre samtidigt.

  SvaraRadera
 4. Det viktiga är nog att isättningen sker under kroppen och inte framför kroppen. Springa på tårna är nog ingen bra idé. :)

  SvaraRadera
 5. Kul att du filmade de som sprang.
  Jag kikade lite på löparna igår och de flesta hoppade mest upp och ner :)
  Här är intressant studie från Harvard som du kanske tycker är intressant att läsa.

  "http://barefootrunning.fas.harvard.edu/index.html"

  SvaraRadera
 6. Precis, man ödslar massa energi i vertikalt led istället för horisontalt led (framåt).

  SvaraRadera
 7. Inga funderingar på 16kg?

  SvaraRadera
 8. Jodå, jag hade det resonerandet när jag började med programmet men det blir ingen direkt utmaning. Till exempel körde jag squat med dubbla 28:or innan. Ett par dubbla 18 hade dock varit bra. Programmet utgår från att man inte har någon svag länk när man kör på samma vikt genom alla övningar, hos mig är det framför allt axlar som är den svaga länken.

  SvaraRadera