lördag 18 juni 2011

Tungt och Indian Club workshop

Indian club drills: #1-5
Warm-up, mixed: 2x16, 2x20 kg

Kettlebell Muscle
Week 6 - Day 3 (Heavy)
6 sets of (with 2x20 kg):
 • Double clean x 5
 • Double press x 5
  (45 s. rest)
 • Front squat x 5
 • Double push press x 5
 • Front squat x 5
  (45 s. rest)
Volume: 6.000 kg in 18.00 min.
Density: 333 kg/min (373, 393, 339, 320, 343, 356)

Stretch

Riktigt svettigt pass idag vilket man kan se på densiteten som sjönk en del. När man blir så svettig och kör med bar överkropp finns det ingen friktion mellan armar och överkropp att utnyttja (stödja sig på) så rackpositionen blir olidlig, framförallt i front squat. En annan anledning till att det var lite jobbigt var att jag igår fick för mig att köra 100 snatch på 5 minuter med 20 kg. Det var kanske ingen jätteutmaning men jag hade en del träningsvärk i övre rygg ändå.

Idag hade vi vår första tre timmars workshop i Indian Clubs. Allt förflöt bra och deltagarnas nervsystem gick på högvarv i slutet, precis som det ska vara. Minns själv hur frustrerad jag var första gången på Peter Lakatos seminarium förra året där man knappt mindes färgen på klubborna senare på kvällen. Den som har Facebook kanske får se bilder på vår sida där.Andrew Read som driver DragonDoor Australia gör en snygg ballistic showoff.

2 kommentarer:

 1. Får passa på att tacka för en riktigt bra och rolig workshop! Ett tag gick det mer runt i huvudet än vad Klubborna gjorde:-) Mentalt ganska krävande workshop för att koncetrationen måste vara hög hela tiden. Imorgon plockar jag fram mina nyinköpta Clubs och repeterar.

  //Ludvig

  SvaraRadera
 2. Tack själv Ludvig! Kul att det var till belåtenhet. Snurret brukar släpper efter att man fått vila hjärnan och övat ett par gånger till.

  Swing it!

  Mvh

  :DL

  SvaraRadera