onsdag 8 juni 2011

The Tactical Strength Challenge

Fredrik och jag har sedan ett tag tillbaka velat arrangera en Tactical Strength Challenge och nu till hösten blir det av!

The Tactical Strength Challenge är en utmaning runt om i världen där deltagare under en och samma dag utför tre lyft i den nämnda ordningen; marklyft (maxlyft), pullups (max antal) och kettlebell snatch (max antal under 5 minuter). Man kan vila ordentligt mellan lyften, upp till en timma om man vill det. Man räknar fram en totalpoäng för alla lyften och resultaten publiceras sedan på huvudsidan i USA. Då lyften både innefattar att lyfta tungt från marken (marklyft) och lyfta sin kroppsvikt (pullups) så har varken tyngre eller lättare personer någon fördel. Se det som en egen utmaning i jämförelse med andra eller som en ren tävling, det är upp till var och en.

Vi har gjort en sida för vår Tactical Strength Challenge där all information om hur det går till är utlagd (till The Tactical Strength Challenge). Vi har gjort en omvandlare på sidan som kan räkna ut totalpoängen så man kan testa lite vilka poäng man kan tänkas få. Det går att anmäla sig redan nu även om datum ej är fastställt ännu, men en lördag i slutet av september blir det i alla fall av.

Så alla RKC:are, crossfittare och övriga som känner sig manade - det är dags att börja förbereda sig! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar