torsdag 29 mars 2012

Snatchtest, 32 kg

Snatch, 16 kg: [5/5] x 3
Snatch, 20 kg: 5/5
Snatch, 24 kg: 3/3
Snatch, 28 kg: [3/3] x 2
Snatch, 32 kg: 3/3
Snatch test, 5 min, 32 kg: 5/5/5/5, 5/5/5/5, 5/6, 5/5, 5/5, 3/- (Tot: 74 reps/5:00 min)
Stretch

Nytt PR på 74. Försökte mig även på att köra den fjärde omgången med två set per arm men kände mig för instabil för det. Upptäckte att jag hade räknat fel och gjorde en sexa i tredje omgången. Otroligt att man inte ens kan räkna till fem.

Har funderat en del över snatchen det senaste, framför allt snatchtestet. Snatchtestet är aldrig enkelt, oavsett om det är med 12, 16, 24 eller 32 kg, beroende på kön och viktklass. Snatchtestet ÄR utmanande och jobbigt som tusan, det är också själva poängen. Faktum är att det var först i måndags som jag kände att jag hade full kontroll över 100 snatcher med 24 kg under fem minuter och då är det snart tre år sen jag gjorde RKC:n. Funderar över hur många snatcher man har gjort under dessa 3-4 år, kanske skall räkna ihop det nån dag...
 
Under åren har jag tampats med att ofta gå in i väggen mitt i passen. Det var dock relaterat till min ansträningsastma vilket jag aldrig riktigt hade förstått. Nu tar jag astmaspray någon timma innan och då brukar det nästan alltid fungera. Önskar att jag hade kommit på det några år tidigare bara. Efter vissa pass har det varit så motigt att jag knappt kunna prata med en enda människa efteråt, av den anledningen har jag ofta tränat hemma. Jag kämpade också med en krånglande vänsterarm som vid höga snatchrepetitioner började värka/stråla något alldeles fruktansvärt. Även då fick jag bryta. Detta har försvunnit, kanske på grund av ökad rörlighet. Nu står man plötsligt här med 32:an och mår ganska bra efteråt och dessutom utan att ha ångest inför det hela dagen.

För alla de som kämpar med snatchen inför RKC:n i sommar kan jag inte säga mer än - kämpa på, vissa dagar är allt bara fel, vissa dagar funkar det bättre, och så småningom får man betalt för sin enträgenhet, garanterat.

Snyggt...

9 kommentarer:

 1. Grattis till PR!
  Kul att det börjat lossna för dig. Ja, inte lätt att veta att det är astma, man vänjer sig med hur kroppen beter sig.

  Kör du snabba handbyten direkt på vägen ner även med 32:an?

  SvaraRadera
 2. Tack, Sam! Nej, inga snabba handbyten, de funkar inte ens med 24:an när jag börjar bli trött. Hörde att du var sugen på TSC och Elite, blir det så? Vore kul om nån mer än jag kör den klassen!

  SvaraRadera
 3. Ja, det är svårt nog att bara hålla kvar kulan med samma hand ;)
  Liten sugen ja, men väntar nog in i det sista med att anmäla mig.

  Får köra en provvända innan och se att jag iaf kan få upp 70 st.

  SvaraRadera
 4. Ok, vi har en sista anmälningsdag i år om du inte läst det - 22 april. Kul om du är med!

  SvaraRadera
 5. Grattis David till ditt PR! Och tack för ett mycket inspirerande inlägg! Missuppfatta mig rätt i det jag säger nu: det är skönt att höra att fler kämpar och har haft det svårt (nej det är inte skönt att höra just det) men det är skönt att inte känna sig ensam i dessa svårigheter. Och det är skönt att höra att det går att ta sig förbi dem. För om du fortsätter och kämpar vidare så kommer du att övervinna svårigheterna och komma ut ännu starkare!

  SvaraRadera
 6. Tack för info om sista anmälningsdag David, jag såg detta innan.
  Sen kör jag med bricanyl tar jag lätt 74 reps med ;)

  Ja, man kan skämta om det hoppas jag ;) gjorde spirometri förra veckan med skolan, först utan och sedan med bricanyl. Jag fick 4% förbättring i maximalt utblåsflöde, så mer eller mindre verkningslöst för mig.

  SvaraRadera
 7. @Sandra: Precis, allt löser sig. ;)

  Testade också spirometri förra sommaren. Hade en ganska liten skillnad jag också, men det känns desto mer verkningsfullt när jag använder det. Förr kunde jag hosta en timma och ha tryck över bröstet i 15-20 timmar efter ett hårdare pass. Med Bricanyl är det sällan jag hostar eller har tryck över bröstet överhuvudtaget. Så även om det inte är så stor skillnad med spirometri så kan det vara en stor skillnad i praktiken. Tydligen.

  SvaraRadera
 8. Glad för din skull att du hittat lösningen :)

  ja, men så kan det vara, blir ju lite bronkspasmer och hosatningar vid ansträngning, beta2 stumulerarna får musklerna att slappna av under och efter ansträngning.

  Känner du att pulsen går upp mer istället?

  SvaraRadera
 9. Tro mig, min puls kan inte gå upp mer än den gör, kommer lätt upp i 190 med lite 2,5 km löpning! :)

  SvaraRadera