måndag 21 maj 2012

Ballistic block

Ballistic block - week 3-4

Indian club drills: #1-5
Warm up, 2x20 kg
Double snatch, 2x20 kg: [2, 4, 6] x 5 (15 s. rest between rungs, 30 s. between ladders)
Tot: 60 reps in 9:15 minutes

Stegar i ballistiska övningar har jag aldrig kört förut men det kommer från Return Of The Kettlebell. Istället för 1-5-stegar kör man 2-10 stegar med jämna tal. Tio fulla stegar blir därför 150 reps. Svårt att veta hur kroppen tar sånt här men mitt upplägg med att vila 15 sekunder mellan stegpinnarna och 30 sekunder mellan stegarna stämde ganska bra och nu vet jag ungefär var jag står.

Meningen att alltid mäta tiden, speciellt i ballistiska och konditionskrävande övningar, är att få kontroll över den. När man får kontroll över tiden har man alltid möjlighet att pressa den ytterligare vilket utmanar några steg till innan man ökar pinnar, stegar eller vikten. Det är är lätt för en nybörjare och stå och svinga utan att ha den mista koll på hur mycket man vilar, av egen erfarenhet så har man då ofta tendens att vila för mycket. Om man har dålig kondition och vilar man för mycket blir ju knappast syreupptagningen så mycket bättre.

Dag två denna vecka blir dubbel clean&jerk och tredje dagen ett tyngre pass dubbel snatch med 2x24 kg. I det tyngre snatch-passet blir det lite mer vila än idag.

Vad är det som saknas hos en del ryssar? (Tipstack till Ludvig!)

4 kommentarer:

 1. Ja, att dom inte har mer kläder på sig är ju helt sjukt. Ser ut att blåsa som faen.

  SvaraRadera
 2. Förkylda kommer de att bli!

  SvaraRadera
 3. Är inte detta något man borde införa vid RKC certifieringen? Antalet icke godkända kan dock tänkas öka!

  SvaraRadera
 4. Jag tror de kommer att öka! ;)

  SvaraRadera