fredag 2 januari 2009

Pistoler bland annat


På gymmet lyckades jag idag pressa upp mig med 20 kg extra när jag gjorde pistol (one-leg squat). Ett gram till på vänsterbenet och det hade havererat. Höger ben är alltjämt starkare, tror t.o.m. att höger klarar av 24 kg med höger.

När jag senare gjorde pull-ups körde jag så att jag nådde 10 reps i varje set, även om jag fick vila i någon sekund mellan de sista repsen i de sista seten, och endast 1 minut vila mellan varje set. Detta stressar muskeln mer än om man bara lägger av när man inte orkar mer, typ 10, 9, 7, 5, 4. Man kanske skulle lägga in detta i fler övningar.

Ross Enamait på RossTraining.com är en galen kille som kan prestera det där som man knappt tror är sant. Under finns en otrolig sammanställning av vad han kan göra. Observera att han har viktväst på sig ibland dessutom.

3 kommentarer:

  1. Vad bra pistol-resultat! Dels bra i största allmänhet, men fantantastiskt i synnerhet när man betänker hur du kommit tillbaka från skadan på vänstersidan.

    SvaraRadera
  2. Det intressanta är ju att det var hamstring som lakades ur efter skadan. I denna övning tror man ju inte att det är så mycket hamstring men det tycks det vara ändå.

    SvaraRadera
  3. Ross är så sjukt vältränad att man blir ledsen om man jämför sig själv med honom :)

    SvaraRadera