söndag 11 januari 2009

WOD - Fran w. dips


Tre dagars vila från träning kändes rätt bra faktiskt. Fick oväntat kraftig träningsvärk efter armhävningarna i onsdags men bara i triceps yttre huvud. Den satt kvar tills i dag faktiskt.

Nåväl, idag vad det dags för en WOD. När jag körde Thrusters sist i en Fran tyckte jag det var lite väl lätt med 30 kg så jag ökade därför till 35 kg idag. Dessutom körde jag med ett smalare grepp som tydligen är brukligt, precis strax utanför axlarna. Lade till Dips.

Tre omgångar med:
Thrusters (35 kg)
Pull-ups (strict)
Dips
21, 15 respektive 9 reps i varje omgång.

Tid: 16:50 min

Fy, f...n. Det var mycket vilande mellan repsen kan jag meddela. Det var svårare när jag hade ett smalare grepp i Thrustern och det kändes lite ovant. Insidan/baksidan lår började som sist nästan att krampa efter första omgången på 21 reps, fastän jag inte hade så brett mellan benen. Man börjar förstå vilka prestationer det är att göra en Fran på 1:53. Egentligen skall jag inte gnälla, hade jag gjort detta för ett år sedan hade jag med hög sannolikhet dött av utmattning.

För att muntra upp en själv kan man räkna lite. Om vi räknar snällt att jag lyfter min kroppsvikt i alla övningarna ovan med totalt 45 reps så blir det: (84+35)x45 + 84x45 + 84x45 = 12.915 kg

Det är kanske lite glädjekalkyl att räkna så men man får ändå en uppfattning om hur mycket man lyfter under dryga kvarten - nära 13 ton.

6 kommentarer:

 1. Och här sitter jag och dricker té och äter delicatoboll. Snacka om dåligt samvete när man läser om ditt träningspass idag :-) Men imorgon är det dags igen för kettlebell!

  SvaraRadera
 2. Då måste jag önska dig lycka till inför imorgon!

  SvaraRadera
 3. vad är WOD urrsäkta min okunskap...

  SvaraRadera
 4. Glöm det, kollade upp det på det här internet istället ;)

  SvaraRadera
 5. Tillägg. Om du inte redan har hittat den så är den bästa svenska siten i ämnet den här:

  http://www.crossfitnordic.se/

  SvaraRadera