söndag 27 juni 2010

Löpning, pull-ups och Valentin Dikul

Tactical pull-up: [2, 4, 6] x 3 (32 pull-ups)

Tog en löprunda innan i Skatås och lyckades springa fel och in på 5:an istället för att hålla mig på 2,5:an. Den är rätt så kuperad över gamla soptippen så det blev lite jobbigare än jag hade tänkt.  Nåväl, det lär kännas i vaderna imorgon. Förutom dålig skyltning så är Skatås bra mycket trevligare att springa i än Slottsskogen, Ängårdsbergen och Sisjön även om de övriga ligger lite närmare.

Den nya pullup-stången hemma är riktigt bra och det är en skön känsla att nu kunna känna kontakten när jag når stången mot bröstet. Axlarna har känts bra idag fastän jag körde tungt två dagar på raken. Gott.

Har gått igenom en massa gamla bloggposter i helgen och hittade en del godbitar, bland annat den här filmen på cirkusatleten Valentin Dikul som bröt ryggen under ett uppträdande. Han vägrade dock acceptera att han aldrig skulle kunna gå igen. Efter många år av idogt hårt tränande kunde han slänga rullstolen och så småningom bland annat utföra snatch med 80-kilos kettlebells. Idag har han ett rehabcenter som specialiserar sig på rygg- och nervskador. Hans inte helt accepterade teorier bygger på att om inte de direkta och vanliga nervbanorna kan ge signaler till en viss muskelgrupp finna närliggande nervbanor och muskler som kan läras upp och ta vid. Enligt Valentin kan också indirekta nervbanor mellan muskler få de icke fungerande musklerna att röra på sig. Mer om det här

2 kommentarer:

  1. Den bryggan på slutet var något av det sjukaste jag sett :)

    SvaraRadera
  2. Hade varit kul om man fick veta hur mycket det är....

    SvaraRadera